Deelnemers Sponsor worden Succesverhalen Inspirerende verhalen Veelgestelde vragen Webshop Aanmelden Inloggen
Alle burgerhulpverleners
515

BurgerAED Ontvangen

Rico Knapen heeft een BurgerAED ontvangen van Stichting AED Assist

Ook sponsor worden?

Burgerhulpverlener

Rico Knapen

BurgerHartjes:
Woonplaats:
Venlo

Waarom ik een AED nodig heb

Ik ben sinds juni 2017 vrijwilliger bij het Rode Kruis in Venlo. Dit om andere mensen te kunnen helpen mocht dit nodig zijn. Een AED kan het verschil maken bij een reanimatie. Alleen reanimeren is niet altijd voldoende. Bij mij in de directe omgeving (Wijk Klingerberg, Blerick) is geen AED beschikbaar. Een AED zou hier dus het verschil kunnen maken.

Rico heeft ontzettend zijn best gedaan en met maar liefst 1214 burgerharten een gesponsorde BurgerAED gekregen van AED Assist.

“Vorig jaar juni heb ik een cursus gevolgd bij het Rode Kruis. Toen ben ik ook burgerhulpverlener geworden. Ik wil het gewoon niet meemaken dat ik in een noodsituatie bevries en niet weet wat ik moet doen. Ik wil weten hoe ik mensen kan helpen, bijvoorbeeld bij een reanimatie. Nu ik kan reanimeren, vind ik het logisch dat ik ook burgerhulpverlener ben.

Ik ben heel blij met mijn BurgerAED! Ik hang hem hier aan de gevel, zodat iedereen uit mijn buurt hem kan gebruiken. Bovendien kan ik hem zelf meteen meenemen als opgeroepen word als burgerhulpverlener. De kast wordt gesponsord door hart voor Venlo.”

 

Lees hier zijn interview met Omroep Venlo.

Loading...