Deelnemers Sponsor worden Succesverhalen Inspirerende verhalen Veelgestelde vragen Webshop Aanmelden Inloggen

Aanmelden

Je kunt je aanmelden als je actief burgerhulpverlener bent en weet hoe je moet reanimeren met een AED.
  • Maak je BurgerAED profiel aan.
  • Deel je profiel op social media, of stuur de link van je profiel naar buurtbewoners, vrienden en familie. Zorg dat je buurtbewoners, familie en vrienden je een BurgerHart geven.
  • Hoe meer BurgerHartjes, hoe meer kans je maakt op een gratis AED.
  • De sponsors bepalen aan wie ze de AED geven.
Neem contact op met onze klantenservice, zodat zij je kunnen helpen met de aanmelding. Zorg dat je achter de computer zit zodra je belt, zodat ze je meteen kunnen helpen. Je kunt ze bereiken op 050-211 24 14 of via [email protected]
Als een sponsor jou heeft gekozen en jij een gratis AED krijgt, nemen wij telefonisch contact met je op. We geven met jouw toestemming je gegevens door aan de sponsor. Met de sponsor maak je een afspraak om de AED te komen halen.
Ja, dit kan. Om zoveel mogelijk BurgerHartjes te krijgen, kun je het best je BurgerAED profiel delen op social media. Buurtbewoners, vrienden en familie komen dan gemakkelijk op je BurgerAED profiel terecht, waarna ze je een BurgerHart kunnen geven. Als je geen social media hebt, kun je de link naar je BurgerAED profiel aan mensen sturen, bijvoorbeeld via Whatsapp of e-mail.
Nee, dit kan helaas niet. Je kunt natuurlijk wél burgerhulpverlener worden. Op de site van de Hartstichting vind je hier meer informatie over.

Ook aanmelden voor eigen BurgerAED?

Aanmelden

BurgerHarten

Burgen, familie en vrienden kunnen jou ondersteunen met een BurgerHart. Ze gaan dan naar jouw profiel en klikken op de grote oranje knop ‘GEEF EEN BURGERHART’. Ze vullen hun e-mailadres en bericht in en krijgen een e-mail. In de e-mail klikken ze op de bevestigingslink, zodat we zeker weten dat een echt persoon je een burgerhart geeft en dat het geen spam is. Nadat ze op de bevestigingslink geklikt hebben, heb jij er weer een BurgerHart bij.
Het kan natuurlijk soms wat langer duren voordat een supporter (degene die jou een BurgerHart gaf) op de link in de bevestigingsmail klikt. Het kan ook zijn onze bevestigingsmail in de spambox van de supporter terecht is gekomen. Als je zeker weet dat iemand jou een BurgerHart heeft gegeven en je ziet het niet terug, vraag diegene dan even om zijn spambox te controleren.
De eerste 10 AED's hebben wij van AED Assist zelf weggegeven. Wij gaven de AED's aan de burgerhulpverleners met de meeste burgerharten. Alle andere AED's worden betaald door sponsoren. Dus niet door ons. De sponsoren kiezen zelf aan wie ze de AED geven. Ze kunnen de AED bijvoorbeeld geven aan iemand bij hun bedrijf in de buurt (dit zien ze op het kaartje op www.aedassist.nl/burgeraed), iemand met veel burgerharten, iemand met een bijzonder verhaal, of iemand die ze tegenkomen in de media. Soms worden AED's ook gesponsord door mensen uit de persoonlijke omgeving van de burgerhulpverlener. Lees hier de succesverhalen: https://aedassist.nl/burgeraed/succesverhalen/ De sponsoren geven de AED weg via onze site. Ze worden sponsor via deze pagina: https://aedassist.nl/burgeraed/sponsor-worden/Wanneer je een AED krijgt, hangt dus van sponsoren af. Dit kan met 2 hartjes zijn, of met 1000 hartjes; wanneer je je net ingeschreven hebt, of wanneer je al langer lid bent. Waarom dan nog hartjes verzamelen? Omdat je met het verzamelen van de burgerharten aandacht vraagt voor onze campagne (heel belangrijk!) én sponsoren jouw berichten kunnen lezen en kunnen besluiten om een AED voor je te sponsoren. Met veel burgerharten zien sponsoren dat je erg actief bezig bent om een AED te krijgen én support hebt uit je community.Achter de schermen doen wij ons best om sponsoren te vinden. We hebben nu een sponsor gevonden die 20 AED's weggeeft aan mensen met inspirerende verhalen. Je kunt ook zelf op zoek gaan naar een sponsor. Als je inlogt op de website www.aedassist.nl/burgeraed, vind je op je inlogpagina tips om zelf een sponsor te vinden en sponsorwervingsmateriaal.

Klaar om Burgerharten te verzamelen?

Aanmelden

Eigendom AED

Nee, de AED wordt jouw eigendom. De sponsor geeft de AED aan een actieve burgerhulpverlener, jij dus, en je bent vervolgens de nieuwe eigenaar van de AED. Dit wordt door de belastingdienst niet als schenking gezien, omdat je een tegenprestatie verleent. De tegenprestatie is dat je bent aangemeld bij het landelijke oproepsysteem voor burgerhulpverleners en de gesponsorde AED inzet bij reanimaties. Zodra je niet langer actief wilt of kunt zijn als burgerhulpverlener neem dan contact met ons op via [email protected] Dan kunnen we dan jouw BurgerAED opnieuw weggeven aan een actieve Burgerhulpverlener bij jou in de buurt.
Ja, dit mag. Je kunt er ook voor kiezen jouw BurgerAED in een verwarmde buitenkast te hangen en de AED beschikbaar te maken voor andere burgerhulpverleners. Let er daarbij wel op dat je dan zelf verantwoordelijk bent voor het onderhoud en schade/diefstal verzekering van de AED.
Ja, dit mag. Als burgerhulpverlener kun je een overal waar je bent een oproep krijgen voor een reanimatie. Als je op de oproep reageert en je AED gebruikt bij de reanimatie, verdubbel je de overlevingskans van het slachtoffer. Als je de AED bij je hebt, hoef je niet eerst op zoek naar een AED in de buurt. Bij reanimatie telt elke minuut. Door een kwart van de burgerhulpverleners te voorzien van een BurgerAED is de kans groot dat er altijd snel iemand ter plekke is met een AED.

Ook een eigen AED?

Aanmelden

Kosten

Nee, je betaalt niets voor het ontvangen van de BurgerAED. Wel ben je zelf verantwoordelijk voor de onderhoudskosten van de AED. De batterijen en elektroden moet je eens in de 2-5 jaren (afhankelijk van het type AED) vervangen, maar dit hoeft alleen als je de AED in die periode niet inzet bij een reanimatie. Als je de AED wel inzet bij een reanimatie, worden de kosten van deze onderdelen vergoed door de zorgverzekering van het slachtoffer.

Als je de AED hebt gebruikt dan kun je via de webshop van AED Assist nieuwe elektroden en/of batterijen bestellen. Je ontvangt van AED Assist een factuur via AfterPay. Deze factuur hoef je pas na vier weken te betalen. In die tijd kun je het factuurbedrag declareren bij de zorgverzekeraar van het slachtoffer. Lees hier hoe je deze kosten vergoed krijgt.

Als je de AED enkele jaren niet gebruikt hebt en je de elektroden en/of batterijen volgens de handleiding moet vervangen, dan betaal je deze kosten zelf. Via het BurgerAED platform kun je aangeven dat je voor deze kosten een sponsor zoekt. Een sponsor kan er dan voor kiezen om de elektroden en/of batterijen voor je aan te schaffen.

Ieder bedrijf, instelling of particulier kan via onze website een BurgerAED aanschaffen en vervolgens weggeven aan een burgerhulpverlener.

Bedrijven hebben vaak een budget voor sponsoring en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (mvo), waarbij ze geld geven aan bijvoorbeeld sportclubs en goede doelen. Nu kunnen ze een AED aanschaffen en met hun sponsorbudget levens redden. Naast zichtbare promotie van de sponsor ontvangt iedere sponsor van ons een 20% kortingscode voor onze webshop. Tenslotte heeft AED Assist een aantal stille sponsoren die ons initiatief steunen en omdat we geen winstoogmerk hebben komt onze winst ten goede van meer BurgerAED’s.

Dit hoeft niet maar mag uiteraard wel. Sponsoren melden zich bij BurgerAED aan en kiezen zelf de burgerhulpverlener uit aan wie ze de AED willen geven. Ze kunnen kiezen voor een burgerhulpverlener op een specifieke locatie met de meeste BurgerHarten of ze kiezen jou als je ze persoonlijk hebt benaderd.
Probeer dus ook vooral zelf sponsors te benaderen door bijvoorbeeld lokale pers in te schakelen. Omdat je zichtbaar bent op het BurgerAED platform kun je ook eenvoudig de linke met jouw profiel delen. Je kunt mensen vragen om jou te steunen met een BurgerHart of dat iemand in jouw netwerk besluit jouw BrugerAED te sponseren.

Maak dus een BurgerAED profiel aan en zorg dat de sponsor zich daarna aanmeldt. De sponsor kan via onze webshop een BurgerAED aanschaffen en daarbij de naam van de burgerhulpverlener vermelden van zijn/haar keuze. Bij jouw profiel wordt de sponsor zichtbaar en de sponsor krijgt een 20% kortingscode voor onze webshop.

Een eigen BurgerAED?

Aanmelden

Gebruik en onderhoud

Je mag de BurgerAED alleen bedienen als je tijdens je reanimatietraining geleerd hebt hoe je een AED moet gebruiken. In de AED handleiding staat ook beschreven hoe je de AED moet gebruiken. Wij raden je aan om de handleiding goed door te nemen, omdat het type AED misschien anders is dan je tijdens de reanimatietrainingen gewend bent te gebruiken.
Meestal moet je eerst zelf de batterij en elektroden plaatsen. Wij adviseren dat je de handleiding goed doorleest. In de handleiding lees je ook hoe je de AED moet onderhouden, hoe je hem het best kunt bewaren en hoe je weet dat er iets mis is met de AED. Als je vragen hebt over jouw BurgerAED dan kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen op nummer 050-211 24 14 of via [email protected]
Als je een oproep krijgt om te reanimeren, is het belangrijk dat je de AED snel kunt pakken, zonder dat je er eerst naar hoeft te zoeken. Je kunt de AED bijvoorbeeld aan de kapstok hangen of in je auto leggen. Voordeel van de AED aan de kapstok is dat je ook dagelijks kunt zien of de AED gebruiksklaar is (de status-indicator is groen). Bewaar de AED op een schone en droge plek en hang de AED niet in de felle zon. Als je de AED in de auto bewaart, let er dan op dat de batterij slechter presteert als het vriest. Lees verder de handleiding van de AED, waar precies in staat bij welke omstandigheden en temperaturen je de AED mag bewaren en kunt gebruiken.

We leveren verschillende typen AED’s en dit verschilt bij type. Lees, zodra je je AED krijgt, goed de handleiding door, zodat je precies weet hoe je je AED onderhoudt. In het algemeen geldt dat je dagelijks moet kijken of het lampje van de AED nog brandt. Verder moet je eens in de 2-4 jaar de elektroden en batterij vervangen, zodat je zeker weet dat de AED goed werkt wanneer je hem nodig hebt.
Nieuwe onderdelen voor je AED kun je vinden in de AED Assist webshop.

In de de AED Assist webshop. Wij bieden deze onderdelen zo goedkoop mogelijk aan en dankzij AfterPay hoef je niet meteen te betalen.
Je bent natuurlijk vrij om je elektroden en batterijen ergens anders te kopen dan in onze webshop. Het is wel erg belangrijk dat je altijd de originele elektroden en batterijen van de fabrikant koopt.

Als je de AED hebt gebruikt dan kun je via de webshop van AED Assist nieuwe elektroden en/of batterijen bestellen. Je ontvangt van AED Assist een factuur via AfterPay. Deze factuur hoef je pas na vier weken te betalen. In die tijd kun je het factuurbedrag declareren bij de zorgverzekeraar van het slachtoffer. Lees Lees hier hoe je deze kosten vergoed krijgt.

hoe je deze kosten vergoed krijgt.Als je de AED enkele jaren niet gebruikt hebt en je de elektroden en/of batterijen volgens de handleiding moet vervangen, dan betaal je deze kosten zelf. Via het BurgerAED platform kun je aangeven dat je voor deze kosten een sponsor zoekt. Een sponsor kan er dan voor kiezen om de elektroden en/of batterijen voor je aan te schaffen.
Bedankt dat je je BurgerAED ingezet hebt bij een reanimatie! Als je de AED hebt gebruikt dan kun je via de webshop van AED Assist nieuwe elektroden en/of batterijen bestellen. Je ontvangt van AED Assist een factuur via AfterPay. Deze factuur dien je binnen 2 weken te betalen. In die tijd kun je het factuurbedrag declareren bij de zorgverzekeraar van het slachtoffer. Lees hier hoe je deze kosten vergoed krijgt.
Neem contact contact met ons op via 050-211 24 14. Als je de AED binnen neerlegt, valt de AED meestal onder je inboedelverzekering. In de auto valt je AED soms onder je autoverzekering. Neem zodra je je AED ontvangen hebt contact op met je verzekeraar, om te bespreken waar en wanneer je AED verzekerd is.
Ja, deze kun je zelf aanschaffen. Een buitenkast bij de AED kan handig zijn, omdat je buren dan ook gebruik kunnen maken van de AED als je zelf niet aanwezig bent. Je bent dan wel zelf verantwoordelijk voor het onderhoud en de verzekering van de AED en buitenkast. Binnen het BurgerAED platform leveren we vooralsnog geen buitenkasten, omdat dit de kosten aanzienlijk verhoogt. Wij willen met BurgerAED juist burgerhulpverleners voorzien van een AED, in plaats van buitenkasten plaatsen. Burgerhulpverleners worden opgeroepen voor reanimaties. Hoe meer burgerhulpverleners zelf een AED hebben, hoe groter de kans dat bij elke reanimatie op tijd iemand met AED verschijnt. De burgerhulpverlener is geen kostbare tijd verloren met het zoeken naar een AED in de buurt. De BurgerAED geeft, in tegenstelling tot een buitenkast ook problemen met onderhoudskosten, diefstal en toegang verlenen voor afgesloten kasten.Recent onderzoek laat bovendien zien dat openbare AED’s (binnen 100-200 meter) maar in een kwart van de gevallen worden ingezet bij een reanimatie. Als je toch een buitenkast wilt, kun je deze op eigen kosten aanschaffen via de AED Assist webshop. Hou rekening met de extra kosten van onderhoud, stroom verzekering tegen diefstal en vernieling en weersomstandigheden.
Nee. De AED geeft alleen een schok als hij ventrikelfibrilleren meet. Als iemand een normaal hartritme heeft, geeft de AED nooit een schok.
Ja! Het is belangrijk dat het slachtoffer binnen 4 minuten een schok van de AED krijgt. Sluit altijd de AED aan, als er nog geen AED aangesloten is.
Nee. Als je niet in de buurt bent of verhinderd bent, hoef je niet oproep te reageren. Misschien ben je ziek, op je werk, alleen thuis met kleine kinderen of onder invloed van alcohol. Als je zonder BurgerAED niet op een oproep zou reageren, hoef je dat nu ook niet te doen. Het is wel belangrijk dat je nog wel actief bent als Burgerhulpverlener. Als je nooit op oproepen reageert, neem dan contact met ons op via 050-211 24 14 of [email protected], zodat je sponsor een nieuwe burgerhulpverlener kan kiezen.
Nee. Als je echt niet kunt, of niet thuis bent, hoef je niet op de oproep te reageren en hoef je je ook niet schuldig te voelen. De overlevingskans van het slachtoffer verdubbelt als er een AED aanwezig is bij de reanimatie. Echter is het zo dat er meerdere burgerhulpverleners een oproep krijgen. De kans is dus aanwezig dat een andere burgerhulpverlener met een AED bij de reanimatie verschijnt. Ook is de ambulance sowieso al onderweg naar het slachtoffer.

Ook meedoen?

Aanmelden

Afmelden

Neem contact op met ons via 050-211 24 14 of [email protected], zodat wij ervoor kunnen zorgen dat een actieve burgerhulpverlener de AED krijgt. Wij laten je sponsor weten dat ze een nieuwe burgerhulpverlener mogen kiezen om de AED aan te geven.
Nee, je kunt altijd stoppen als je de BurgerAED niet meer wilt inzetten. Neem dan contact met ons op via 050-211 24 14 of [email protected]
Als je geen gratis BurgerAED in bezit hebt, kun je je profiel altijd verwijderen. Mail dan je naam naar [email protected] en wij verwijderen binnen 2 werkdagen je profiel. Als je wel een gesponsorde BurgerAED in bruikleen hebt, kun je je profiel niet laten verwijderen. Door middel van je profiel kunnen we namelijk zichtbaar maken hoeveel BurgerAED’s uitgereikt zijn en op welke locatie de AED’s zich bevinden. Wel is het natuurlijk mogelijk om je profiel anoniem te laten maken, zodat anderen jouw naam/adresgegevens niet zien.

Afmelden van het platform?

Afmelden

Na het reanimeren

Reanimeren is een emotionele en ingrijpende gebeurtenis. Wanneer je hier na afloop met iemand over wilt praten, of als je hulp nodig hebt, is dit mogelijk. Nadat je een oproep hebt gehad, ontvang je als burgerhulpverlener vaak een evaluatieformulier in. Hierop kun je meestal aangeven dat je hulp zoekt. Verder kun je terecht bij Sensoor (www.sensoor.nl), Stichting Korrelatie (0900 – 1450 (€ 0,30 per minuut)), of je eigen huisarts.

Na het reanimeren neem je de AED weer mee naar huis. Daarna maak je je AED gereed voor een volgend gebruik. Als je de AED hebt gebruikt dan kun je via de webshop van AED Assist nieuwe elektroden en/of batterijen bestellen. Je ontvangt van AED Assist een factuur via AfterPay. Deze factuur hoef je pas na vier weken te betalen. In die tijd kun je het factuurbedrag declareren bij de zorgverzekeraar van het slachtoffer. Lees hier hoe je deze kosten vergoed krijgt.
Het kan zijn dat je een verzoek krijgt om de AED uit te laten lezen. Dit wordt heel weinig gedaan. Als je dit verzoek krijgt, neem dan contact met ons op.

Vragen of hulp nodig?

Klantenservice

Overig

BurgerAED werkt met verschillende leveranciers, om zo de lage prijs voor de sponsoren te garanderen. Daarom leveren we verschillende types/merken AED’s, waarbij wij de keus maken. Dit zijn allemaal gangbare, kwalitatieve modellen, die in Nederland al veel gebruikt worden.

Ja, absoluut. De BurgerAED levert minuten tijdwinst opleveren wanneer je naar een reanimatie gaat. In het filmpje op onze homepage kun je duidelijk het verschil zien.

Ook een eigen BurgerAED?

Aanmelden

Sponsoren

Ga naar de sponsorpagina en schrijf je binnen 5 minuten in als BurgerAED sponsor. Binnen enkele dagen ontvangt de burgerhulpverlener naar keus een AED, waarmee hij of zij levens kan redden!
Als je specifieke vragen hebt neem dan gerust contact met ons op via 050-211 24 14 of [email protected]

Allereerst kan de burgerhulpverlener met de BurgerAED levens redden. Verder wordt uw bedrijfsnaam en link naar uw website meegenomen in onze marketingcommunicatie uitingen. Verder krijgt de burgerhulpverlener een hesje dat hij/zij tijdens de AED inzet kan dragen. U kunt dit hesje voorzien van uw logo. Ook krijgt u materiaal dat u zelf kunt gebruiken in uw marketingcommunicatie, om kenbaar te maken dat u een BurgerAED gesponsord heeft. Wilt u anoniem een AED uitreiken? Dit respecteren wij uiteraard.
De BurgerAED’s kosten €895,- per stuk excl. BTW en worden geleverd met een burgerhulpverlenersvestje en een AED rugzak.
AED Assist koopt de AED’s rechtstreeks in bij de fabrikant of importeur en vraagt ook hen om mee te sponseren. Er is geen tussenhandelaar die een marge rekent over de AED en onze overheadkosten zijn laag. Verder is AED Assist een organisatie met een maatschappelijke doelstelling zonder winstoogmerk.
Ja, dit kan als je bijvoorbeeld een bedrijf hebt en je actief bent als burgerhulpverlener. Je maakt voor jezelf een burgerhulpverlener profiel aan en vervolgens meld je jezelf aan als sponsor. De factuur van de gesponsorde AED komt dan gewoon op jouw bedrijfsnaam te staan. Als de AED op een vaste locatie komt te hangen, meld de AED dan ook aan in de landelijke database!
Niet voor de aanschaf en ook niet voor de onderdelen die vervangen moeten worden na een inzet. Bovendien verlengd AED Assist de garantie van iedere BurgerAED tot 10 jaar als alle vervangingsonderdelen via ons zijn besteld.De burgerhulpverlener is wel verantwoordelijk voor de periodieke onderhoudskosten van de AED. Hier heeft de burgerhulpverlener alleen mee te maken als de AED in die periode niet gebruikt is bij reanimatie. Bij de meeste AED’s moeten elektroden na 2 tot 4 jaar worden vervangen en batterijen na 4 tot 6 jaar. Om actief te blijven als burgerhulpverlener moet de burgerhulpverlener de verplichte herhalingslessen reanimatie volgen en aangemeld zijn in het landelijk oproepsysteem.

Ook sponsor worden?

Sponsor worden