Deelnemers Sponsor worden Succesverhalen Inspirerende verhalen Veelgestelde vragen Webshop Aanmelden Inloggen

De eerste BurgerAED uitgereikt

Elke minuut is cruciaal bij een hartstilstand. Dat weet ook Wouter Vijfhuizen uit Apeldoorn. In 1992 haalde hij zijn EHBO-diploma, nadat een man voor zijn ogen onwel werd. Sinds 2006 krijgt hij per sms een oproep om hulp te verlenen, als iemand een hartaanval heeft bij hem in de buurt. Vanmiddag mocht hij als eerste Nederlander een BurgerAED in ontvangst nemen.

Succesverhalen

Pers

Hendrijetta, EHBO docente en zeer actief burgerhulpverlener, heeft een BurgerAED gekregen!

Heel regelmatig wordt Hendrijetta opgeroepen voor reanimaties. Zodra ze de oproep om te reanimeren haar telefoon krijgt, springt ze zonder jas de auto in en snelt ze zich naar het adres. Reanimeren doet ze al dertig jaar. Op 1 mei 1988, ze weet de datum nog precies, was haar eerste reanimatie. Dertig jaar en vele reanimaties later, heeft ze nu haar eigen BurgerAED. Hij staat onderaan de trap, zodat ze hem meteen mee kan nemen als ze wordt opgeroepen als burgerhulpverlener. De overlevingskans van haar reanimaties is nu verdubbeld.

Hendrijetta zet zich in voor haar omgeving, als EHBO’er, lid van het Rode Kruis én burgerhulpverlener. Haar familie zegt: “Jij ademt eerste hulp”. Een vrouw als Hendrijetta gaat met haar BurgerAED levens redden.

Verder lezen

Jelle Brandsma met zijn BurgerAED

Het is Jelle gelukt! Hij heeft een BurgerAED! Als burgerhulpverlener en professioneel brandweerman, weet Jelle Brandsma als geen ander hoe belangrijk een AED is bij een hartstilstand. Hij heeft al vaak gereanimeerd en daar kon hij helaas geen AED bij gebruiken, omdat de dichtstbijzijnde AED 6 minuten rijden was. Het is van levensbelang dat de AED binnen 4 minuten aangesloten wordt. Nu heeft Jelle zijn eigen BurgerAED, zodat hij bij hartstilstanden in de (omgeving van de) Irisstraat in Koog aan de Zaan binnen 4 minuten ter plaatse kan zijn. Samen met zijn vriendin; ook burgerhulpverlener én verpleegkundige.

Verder lezen

Siska Benschop heeft nu haar eigen AED. En deze heeft ze écht nodig bij haar in de buurt:

“Hier in Boskoop zijn alleen AED’s beschikbaar bij winkels, tijdens de openingstijden van de winkel. Als ik als burgerhulpverlener word opgeroepen voor reanimatie, wil ik de AED meteen mee kunnen nemen.
Ik ben al 25 jaar eerstsehulpverlener. Ook geef ik EHBO les op een school. Ik vind het belangrijk om andere mensen te helpen. Want degene die geholpen moet worden is voor mij en andere eerstehulpverleners een vreemde, maar voor iemand anders is het een dierbare. Als mijn dierbare er ligt, dan ben ik ook heel blij als ze geholpen worden. Nu kan ik reanimeren mét AED bij een burgerhulpverlener oproep.”

Met haar AED verdubbelt Siska de overlevingskans van haar reanimaties.

Verder lezen

1250 Burgerhulpverleners

71.745 BurgerHarten

49 BurgerAED's

Zij sponsorden een BurgerAED

Sponsor worden?

Samen levens redden