Kies bij het afrekenen voor AfterPay. Zo hoef je pas na ontvangst van de producten te betalen.

Je zoekt een AED voor Thuis

Voor een Huis-AED is dit belangrijk:

  • Goede prijs / kwaliteit
  • Makkelijk in gebruik
  • Weinig tot geen onderhoud
Wij raden de volgende AED's aan

AED Assist raadt één van de volgende AED’s aan voor particulieren en consumenten. Voor het aanschaffen van een AED voor in huis wil je rekening houden met de volgende aspecten: prijs/kwaliteit en het gebruikersgemak. Andere belangrijke factoren zijn de garantie, levensduur van batterijen en elektroden.

AED voor thuis kopen

Wat zou jij doen, als iemand thuis plotseling een hartstilstand krijgt? Tot voor kort hadden we geen juiste oplossing. De meeste hartstilstanden gebeuren nog steeds in huis. De lage overlevingskans van 5% is de afgelopen 25 jaar nauwelijks veranderd. Hartmassage en beademen hebben helaas minder succes opgeleverd dan we hoopten. Maar nu hebben we nieuwe mogelijkheden om gezond te overleven. De meest succesvolle behandeling bij een hartstilstand is namelijk een elektrische schok binnen een paar minuten. De elektrische schok vanuit een defibrillator van een ambulance komt bijna altijd te laat om effectief te zijn. Als we allemaal thuis een AED zouden hebben, dan is een schok binnen enkele minuten geen enkel probleem. Namelijk: hoe eerder de schok, hoe beter de overlevingskans en herstel.

Verhoog de overlevingskans naar 50%!

Zie het als een soort brandblusser. Als je er snel bij bent, kan je zelf een beginnende brand blussen. Moet je wachten op de brandweer? Dan wordt de schade per minuut groter. Een AED kan door iedereen gebruikt worden zonder risico. Er wordt alleen een schok afgegeven wanneer het hart geen bloed pompt. Een schok binnen 4 minuten, kan genoeg zijn om het hart te herstarten. Vanaf dat moment kan het hart weer bloed rondpompen. Hierdoor wordt hersenschade voorkomen. De overlevingskans is maar liefst 50%. 

AED, ook thuis de standaard

Dit nieuwe inzicht betekent dat we een hartstilstand moeten behandelen als een elektrisch probleem. Dus niet als een mechanisch probleem. De focus moet liggen op snelle defibrillatie. Het liefst binnen een paar minuten. Dat is de sleutel voor een succesvolle overleving. Pas als iemand niet bij zinnen komt naar een schok, kan een hartmassage zinvol zijn als secundaire oplossing. Deze nieuwe manier van denken is steeds meer zichtbaar om ons heen. AED’s zijn een standaard geworden in openbare ruimten en bedrijven. Kortom, als je thuis een hartstilstand wilt overleven, heb je een HuisAED nodig. Het is niks anders dan een kleine computer met een krachtige batterij. Dit levensreddende apparaat zal de komende jaren ook thuis de standaard worden.

Wat raden wij aan voor thuis?

Wij bieden bij AED Assist de meeste betaalbare AED aan. Dit is de Rescue SAM van Progetti die ook geschikt is om in een buitenkast te hangen. Iets duurder en ook geschikt voor particulieren is de Philips Heartstart HS1. Tenslotte is de Radian AED uitermate geschikt voor een omgeving met kinderen. Dit is de enige AED waarbij geen aparte kinderelektroden noodzakelijk zijn.

Bekijk de volledige video over de AED voor in huis